Welkom in Herberg De Ketel en de Kurk, vermoeide reiziger. Na een lange reis over de digitale snelwegen heb je misschien honger of dorst. In onze Herberg tref je heerlijke gerechten en opwekkende drankjes. Let wel, dit is een virtuele herberg, maar stel je deze plek gewoon voor ergens in landelijk Nederland. Een grote moestuin ligt achter het hoofdgebouw, een boomgaard ligt iets verderop, kippen scharrelen over ons erf, de bijenkorven staan achter langs de bosrand.

Aanleggen met de kano is mogelijk, diverse wandelroutes vertrekken van onze voordeur. Een tochtje met de huifkar achter ons paard is mogelijk. Binnen brandt op koude dagen een warm vuur; op warme dagen hebben we een heerlijke terras onder een pergola van wijnranken. Binnen staan simpele houten tafels, banken en stoelen. We hebben een grote leestafel, een tap met koel bier, een gevulde wijnkelder en diverse voorraadkasten en kelders.

Rond het haardvuur voeren we uiteraard ook pittige discussies: over de kwaliteit van ons voedsel, over nieuwe en oude recepten, over van alles en nog wat.

We serveren gerechten die passen bij de tijd van het jaar, of geïnspireerd zijn door een gebeurtenis, speciale dag of andere aanleiding. Veel van onze groenten en kruiden kweken we zelf. We serveren wel vlees, maar hebben oog voor de manier waarop dat vlees in onze pannen komt. Het liefst halen we het bij de biologische slagers. We bakken ons eigen brood, en maken in de herfst jam van eigen pruimen en wijn van eigen druiven. De kok is ook een meester in het maken van wijn van ander fruit: kruisbessen, abrikozen, appels. Zelfs van rijst heeft ze al wijn gemaakt. In de winter teren we vaak op ingemaakte voorraden.

Kortom, dit is een herberg van het goede leven, met de sfeer van weleer. Je bent er (op het wereld wijde web) altijd welkom, ook als je alleen maar even een kijkje wilt nemen. En misschien dat we ooit nog eens in werkelijkheid de deuren voor je openen. Maar dat laten we onze vaste stamgasten dan natuurlijk als eerste weten.

Advertenties