liotard.jpgIn de ketel: chocolademelk

De pubers in de Herberg moeten zo langzamerhand ook wel wat van koken leren. Bij die van de kok gaat dat beter dan bij die van mij, helaas 😉 Gisteren stond de oudste onhandig te knoeien met een beker melk, cacaopoeder en suiker. Hij had van zijn zus geleerd chocolademelk in de magnetron te maken, maar het mengen van de suiker, cacao en melk wilde niet zo lukken. Vanavond zal ik het nog maar eens stap voor stap voordoen.

Mijn aanpak: meng 1 theelepel cacaopoeder met 2 theelepels suiker in een klein kommetje. Verhit de melk in een mok in de magnetron. Schep een eetlepel melk uit de hete melk en maak daarmee een papje van het cacao-suikermengsel. Giet dit mengsel terug bij de hete melk, roer even goed door en klaar!

Voor al die pubers (en volwassenen) die ook zelf chocolademelk willen maken, zijn er tegenwoordig nog simpeler oplossingen. Bij een van onze leveranciers zijn reepjes drinkchocolade te koop die je zo kunt oplossen in de hete melk. De reepjes zijn er bovendien in allerhande bijzondere smaken: Bitter Classic, Chili Bourbon Vanille, Honing Kaneel en Noot Noga. Verder biedt het Oostenrijkse bedrijf waar ze vandaag komen, Zotter, nog veel meer intrigerende smaken.

Schilderij: Chocoladeserveerster, Jean Etienne Liotard (1702-1789). Kijk ook op Mededelingen van land en tuinbouw voor meer chocolade-informatie.

Mariëlla

Advertenties