karnemelk.jpgKarnemelkproeverij

Tijdens de lunch bespraken twee jonge gasten van de herberg het drinken van melk bij de middagmaaltijd. Het liefst kozen ze limonade, als dat niet mocht drinkyoghurt en als het dan echt moest melk. Karnemelk was uit den boze. “Dat stinkt”, vond één van de meiden. Moeder klaagde dat niemand van de nieuwe generatie nog karnemelk lust, dus dat zij als oud besje geen karnemelk meer zou kunnen kopen in de winkel. Nee hoor, zeiden de dametjes, er was wel een meisje in hun klas die karnemelk lustte. En anders kochten ze later toch gewoon iedere week een pak karnemelk en deden ze net alsof ze het lekker vonden ? (Dit om de vraag kunstmatig hoog te houden).
Doorpratend over het verschijnsel karnemelk beseften de dames dat ze het eigenlijk nog nooit geproefd hadden! Ze riepen onmiddellijk de waardin om wat van dat rare spul te bestellen. Bij nader inzien bleek het toch wel minder vies te zijn dan gedacht, het viel volgens één van hen zelfs reuze mee, het was veel lekkerder dan het rook!

Zo zie je maar weer, dat je soms gewoon eens een slok of hap moet nemen van iets waarvan je altijd roept dat je het niet lust…

Advertenties