waitress.jpegNa een dag hard werken in de Herberg zakken we graag voor een lekkere feel good movie. Films kunnen soms net zo veel troost bieden als eten, en vooral eetfilms hebben soms een hele speciale charme. In het vliegtuig terug uit Hawaii zag ik zo’n heerlijke eetfilm, die ik onze gasten van harte wil aanbevelen: The Waitress, met Keri Russell, Andy Grifftih en Nathan Fillion. Vooral de Canadese acteur Nathan Fillion, die de huisarts in de film speelt, beviel mij wel 😉

De film gaat over een serveerster in zo’n typische Amerikaanse diner. De diner is gespecialiseerd in taart, vooral gebakken door serveerster Jenna. Jenna vindt in het bakken de uitlaatklep de ze nodig heeft om het leven met haar tirannieke echtgenoot Earl vol te houden. Jenna’s grootste wens is deel te nemen aan een taartenwedstrijd, maar dat ziet Earl natuurlijk helemaal niet zitten. En dan duikt er plotseling een nieuwe huisarts op, net nu Jenna op regelmatige basis een arts nodig zal hebben. Ze is namelijk in verwachting… En de huisarts is wel een heel knappe en sympathieke man….

Enfin, je voelt hem al: verwikkelingen, heerlijke taartrecepten, knappe acteurs en een heel tevredenstellend einde. Kortom: DE film voor een veel te lange vliegreis én na een dag hard werken in de Herbergkeuken. Binnenkort ook in Nederland te zien.

 

Mariëlla

Advertenties