MoestuinRondom de Herberg ligt uiteraard een mooie moestuin. Door het hele jaar halen we daar kruiden, groente en fruit vandaan. Daarnaast vinden beide waardinnen het leuk om ‘in het wild’ te oogsten, hoewel we van paddestoelen liever afblijven. Daar weten we te weinig van en we hebben geen zin in vergiftigde gasten. En ook bosbessen kunnen we helaas niet meer plukken, want in de urine en ontlasting van vossen in Nederland is een voor mensen schadelijke parasiet geconstateerd. Deze parasiet, een lintworm, kan bij mensen een ernstige leveraandoening veroorzaken.

Jammer eigenlijk, want we hadden deze zomer graag een mooie bosbessenwijn gemaakt en die in ons Drankenkabinet gepresenteerd. Maar niet getreurd, in onze moestuin groeien ook kruisbessen, en daarvan heeft Ariane onlangs een veelbelovende wijn gemaakt. Uiteraard zullen we die binnenkort in ons Drankenkabinet presenteren.

Wil je meer weten over wijn en het verschil tussen ‘druiven’wijn en vruchtenwijn, kijkt dan eens op Wijnkronieken. Beide waardinnen schreven er een bijdrage, één over vruchtenwijn en één over druivenwijn.

Andere lekkernijen die we met het fruit en de kruiden en groenten uit onze tuin gaan maken, zullen we uiteraard serveren in de Herberg. Binnenkort gaan we de tuin weer inrichten, we zijn al druk aan het nadenken wat er dit jaar allemaal in moet komen. Misschien toch ook maar wat bosbessen, want gelukkig is rond Herberg De Ketel en de Kurk nog nooit een vos gesignaleerd.

Advertenties