recette-mini-coeur-ceramique.jpgSinds we open zijn, hebben de handelsreizigers ons ook al weten te vinden. Onlangs stond er eentje aan de deur, met een lading vol pannen en schaaltjes. Of we belangstelling hadden, ze waren zo leuk voor Valentijnsdag.

En eerlijk gezegd, wij waardinnen waren meteen verliefd op die dingen. Echte hebbedingen zijn het.
Nieuwsgierig? Hieronder wat informatie voor de liefhebber, en misschien is het wel dé cadeautip voor Valentijnsdag waar je naar op zoek was.

Le Creuset, de bekende Franse fabrikant van oranjerode gietijzeren kwaliteitspannen brengt een serie hartvormige producten van gietijzer en aardewerk. Deze serie is bij uitstek geschikt als Valentijnsverrassing .


pan.jpgGeëmailleerd gietijzer
Het hartvormige pannetje met ludieke vleugeltjes als handvaten is van gietijzer en toepasselijk rood geëmailleerd. Het heeft dezelfde kwalitatieve eigenschappen als het overige geëmailleerd gietijzer van Le Creuset: volledige warmteverdeling en daarmee optimaal behoud van smaak- en voedingsstoffen en minimaal gebruik van water en vet. Dit product is ideaal voor kleine stoofgerechten en het serveren van bijvoorbeeld soep. Vanwege de originele vorm en kleur kan het pannetje zo op tafel gezet worden en behoudt het gerecht haar warmte en smaak. Dit stoofpannetje heeft een inhoud van 1,9 liter en kost tijdelijk € 70 (normaal € 105).

Aardewerk
Het aardewerk van Le Creuset is van ongeëvenaarde kwaliteit. Het is bestand tegen temperaturen die variëren van –18°C tot +260°C en is daarmee geschikt voor de oven de magnetron, grill en vriezer. De dubbele ultragladde laag emaille absorbeert geen kleuren of geuren en kan niet krassen, scheuren of barsten bij normaal gebruik. Deze harten kunnen zo van de vriezer in de oven of onder de grill en zijn vaatwasmachine-bestendig. Leuk voor ieder éénpersoons gerecht zoals een pasteitje, crème brûlé of uiensoep. In aardewerk zijn vrolijke kleuren beschikbaar, zoals geel, groen, wit, blauw en paars. Prijs € 16,90 per stuk.

Le Creuset staat al meer dan 75 jaar bekend als het merk op het gebied van geëmailleerd gietijzer. Tijdens het productieproces wordt ieder stuk zo zorgvuldig gecontroleerd op fabricagefouten dat een levenslange garantie gegeven kan worden. Le Creuset producten zijn te koop bij de betere warenhuizen, kook- en huishoudwinkels. Voor meer inlichtingen en/of verkoopadressen kunt u bellen naar Le Creuset Benelux NV 040-254 98 48.

We hebben de man maar een kop koffie gegeven, uit het blik In Petto-koffie dat door ons personeel eindelijk gemalen is, met de hand! Hij heeft ervan genoten en is weer verder gereisd. We vonden de pannen toch wat duur.

Advertenties